Ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις και εννιά προσαγωγές για συμβολική δράση εννιά γυναικών κατά της έμφυλης βίας

Σε μια συμβολική δράση προχώρησαν εννιά γυναίκες στο Σύνταγμα για την Παγκόσμια Ημέρα για την Εξάλειψη της Βίας Κατά των Γυναικών ανοίγοντας δύο πανό και μοιράζοντας ενημερωτικό υλικό. Απέναντι τους βρέθηκαν ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις οι οποίες, σύμφωνα με πληροφορίες, τους είπαν ότι «απαγορεύεται λόγω των μέτρων» να κάνουν τη δράση τους και προχώρησαν στην προσαγωγή όλων των συμμετεχουσών. «Για πέντε λεπτά ανοίξαμε ένα πανό στην πλατεία Συντάγματος για το δικαίωμα μας στη ζωή» δήλωσε μια από τις γυναίκες, ενώ ένα μέλος της Συνέλευσης 8 Μάρτη συμπλήρωσε «πραγματικά αναρωτιόμαστε τι έχουμε κάνει και για ποιόν λόγο αυτή τη στιγμή μας έχει περικυκλώσει η ελληνική αστυνομία».

Το μεσημέρι της Τετάρτης στην Πλατεία Συντάγματος, εννιά γυναίκες με δύο πανό και κάποια φυλλάδια έκαναν συμβολική παρέμβαση για την Παγκόσμια Ημέρα για την Εξάλειψη της Βίας Κατά των Γυναικών και μπήκαν στο στόχαστρο ισχυρών αστυνομικών δυνάμεων. Η αστυνομία προχώρησε στην προσαγωγή όλων των γυναικών, καθώς και σε πέντε ακόμη προσαγωγές ατόμων που βρέθηκαν στο Σύνταγμα για να πετάξουν τρικάκια λόγω της ημέρας.

Συγκεκριμένα, φεμινιστικές συλλογικότητες, μεταξύ των οποίων η Συνέλευση 8 Μάρτη, είχαν απευθύνει κάλεσμα για συμμετοχή σε συμβολική δράση κατά της έμφυλης βίας σήμερα το μεσημέρι στην Πλατεία Συντάγματος. Εννιά γυναίκες που βρέθηκαν στο Σύνταγμα και άνοιξαν ένα πανό λίγο μετά τις 16:00 βρήκαν απέναντι τους τουλάχιστον είκοσι αστυνομικούς, οι οποίοι τις πληροφόρησαν ότι δεν μπορούν «λόγω των μέτρων για τον κορονοιό» να συνεχίσουν τη δράση τους και προχώρησαν σε έλεγχο των στοιχείων τους.

«Σήμερα ζούμε αυτό το παράδοξο, η ελληνική αστυνομία να μας περικυκλώνει και να μας εμποδίζει για να δηλώσουμε το αυτονόητο. 11 γυναικοκτονίες το 2020, η έμφυλη βία σαρώνει. Είμαστε εδώ γιατί θέλουμε να φωνάξουμε δυνατά ότι η μάσκα δε μας προφυλάσει από την πανδημία της έμφυλης βίας. Πραγματικά αναρωτιόμαστε τι έχουμε κάνει και για ποιόν λόγο αυτή τη στιγμή μας έχει περικυκλώσει η ελληνική αστυνομία» σημείωσε μία από τις γυναίκες που βρέθηκε εκεί.

Σύμφωνα με πληροφορίες, οι αστυνομικές αρχές προχώρησαν στην προσαγωγή όλων των συμμετεχουσών.
——————————
ΠΗΓΗ: ThePressProject/ Alexandros Gasteratos – φωτογραφίες


Εξελίξεις:

Σύμφωνα με ανάρτηση στον λογαριασμό της «Συνέλευσης 8 Μάρτη» αργότερα το βράδυ: «Μετατρέπονται σε συλλήψεις οι 9 προσαγωγές, κόβονται πρόστιμα και σχηματίζεται δικογραφία με τακτική δικάσιμο για υποτιθέμενη παραβίαση των περιοριστικών μέτρων.Έχουμε η μια την άλλη, είμαστε πιο δυνατές από ποτέ!Με φεμινιστική αλληλεγγύη θα νικήσουμε!»