Συμμετοχή της ΟΡΜΑ στην φεμινιστική κινητοποίηση στο ξενοδοχείο Caravel (9/2) – Οργάνωση Μαχητικού Αντιφασισμού

Την Κυριακή (9/2) πραγματοποιήθηκε συγκέντρωση έξω από το ξενοδοχείο Caravel, όπου η ΟΡΜΑ συμμετείχε στηρίζοντας με κλιμάκιο αγωνιστών. Η κινητοποίηση οργανώθηκε από την φεμινιστική συλλογικότητα «Καμία Ανοχή» στα πλαίσια υποστήριξης της γυναικείας ελευθερίας για το σώμα και το δικαίωμα της έκτρωσης ενάντια σε παραθρησκευτική εκδήλωση που φιλοξενούσε το Caravel και την οποία είχε προμοτάρει η Υπ.Παιδείας Κεραμέως με επιστολή σε σχολεία.

Την ώρα που εξαπολύεται μια συνεχής ιδεολογική ακροδεξιά επίθεση από την ΝΔ, παρατηρείται επίσης η προσπάθεια και συνεργασία εισδοχής της εκκλησίας και παραχριστιανικών φορέων στον δημόσιο λόγο για την παιδεία και την επαναφορά συντηρητικών πρακτικών και διδασκαλίας στα σχολεία. Μέσα σε αυτή την προσπάθεια διενεργείται και η επαναφορά συζητήσεων για κοινωνικά ζητήματα και κεκτημένα πολιτικών αγώνων, τόσο για την γυναίκα όσο και για την lgbtq+ κοινότητα.

Απέναντι στον μισογυνισμό, τον σεξισμό και την τρανσφοβία δηλώνουμε μηδενική ανοχή και ούτε συζήτηση για εκδηλώσεις που ξεθάβουν κανιβαλιστικές νοοτροπίες και δόγματα. Η συνολική πολιτική ρεβανσισμού και αντικομμουνισμού που επιδιώκει να επιδίδεται η αστική τάξη μέσω της ακροδεξιάς ανασυγκρότησης της, θα κοντραριστεί από ένα πολιτικό μπλοκ με τα λάβαρα του διεθνισμού, της ισότητας και της ταξικής αλληλεγγύης.

ΠΗΓΗ: ormantifa.org