Θεσσαλονίκη: Έβαλαν την συμμαθήτρια τους να γλείψει την τουαλέτα

Σοκ στη Θεσσαλονίκη από την αποκάλυψη ότι τρεις μαθητές έβαλαν συμμαθήτριά τους να γλείψει «τούρκικη» τουαλέτα στο 17ο δημοτικό σχολείο.

Μία απίστευτη καταγγελία για περιστατικό σχολικής βίας που καταγράφηκε σε δημοτικό σχολείο αποκαλύφθηκε στη Θεσσαλονίκη. Συγκεκριμένα, τρεις μαθητές έβαλαν συμμαθήτριά τους να γλείψει «τούρκικη» τουαλέτα στο 17ο δημοτικό σχολείο της Θεσσαλονίκης, όπως αποκάλυψε ο Focus FM 103,6 και η εκπομπή «Διπλός Ελληνικός» με τον Στέφανο Δαμιανίδη και τον Αντώνη Οραήλογλου.«Ντρέπομαι ειλικρινά, όταν σε χώρο, που εποπτεύω, συμβαίνουν τέτοια πράγματα. Όντως μου καταγράφηκε και πήγα στο σχολείο, το περιστατικό έγινε στο ολοήμερο. Μου αναφέρθηκε, ότι στο διάλειμμα, κάποιοι μαθητές έπαιζαν ένα παιχνίδι- ο Θεός να το κάνει παιχνίδι, εν πάση περιπτώσει παιδιά είναι- και για να εφαρμόσουν τους κανόνες, που έβαλαν στο παιχνίδι, πήγαν στις τουαλέτες. Ζήτησαν άδεια από τον εκπαιδευτικό του ολοήμερου. Όταν ζητήσουν άδεια και πάνε 2 ή 3 παιδιά μέσα στην τουαλέτα και αν έγινε αυτό- μου καταγράφηκε, ότι πιθανότατα έγινε από μαρτυρίες, δεν το αρνούμαι εγώ-περιμένω να εξελιχθεί η διαδικασία για να διαπιστωθεί τι ακριβώς έχει γίνει. Δεν ήταν στον απόλυτο έλεγχο του δασκάλου, γιατί δεν έγινε στον χώρο του σχολείου, αλλά μέσα στην τουαλέτα», δήλωσε στην εκπομπή ο διευθυντής πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης Κεντρικής Μακεδονίας, Αλέξανδρος Κόπτσης.

Όπως επισήμανε στην Voria.gr ο κ. Κόπτσης, το περιστατικό έγινε γνωστό όταν το μικρό κορίτσι αποκάλυψε στους γονείς της τι συνέβη. Το συγκεκριμένο γεγονός τους εξόργισε και ζήτησαν από τον διευθντή να πράξει τα δέοντα, ενώ υπήρξαν και διενέξεις με τους γονείς των άλλων παιδιών που ενεπλάκησαν στο συμβάν.

«Επιλήφθηκε ο διευθυντής, κινήθηκαν όλες οι διαδικασίες, κάλεσε τους μαθητές, κάλεσε τους γονείς. Όπως αναφέρθηκαν και εγγράφως, έγιναν και απόπειρες βιαιοπραγίας κατά εκπαιδευτικών, ενεπλάκη η αστυνομία, δικαστικοί αγώνες, που λένε, ότι θα ξεκινήσουν. (…) Είναι απαράδεκτα πράγματα. Το ποινικό δεν θα το εξετάσω, αλλά στο παιδαγωγικό να ξέρετε, ότι δε θα μείνει τίποτα κάτω από το χαλί, όποιος έχει ευθύνες, θα τις υποστεί. Ήδη κινήθηκαν διαδικασίες πειθαρχικού ελέγχου, αλλά οποιοδήποτε πρόβλημα και να συμβαίνει, με συναίνεση λύνεται», συμπλήρωσε στον Focus ο κ. Κόπτσης.«Το κοριτσάκι έχει αλλάξει σχολείο, θα ζητήσω τη συναίνεση, γιατί η αλλαγή περιβάλλοντος δεν είναι ό,τι καλύτερο για να αντιμετωπίζεται ένα γεγονός. Άμεσα ξεκινούμε σχολές γονέων, πρέπει οι γονείς να ενημερώνονται», κατέληξε ο περιφερειακός διευθυντής Κ.Μακεδονίας Α΄βάθμιας και Β΄βάθμιας εκπαίδευσης.

Αξίζει να σημειωθεί ότι για το περιστατικό δεν έχει γίνει επίσημη καταγγελία στην αστυνομία, ωστόσο η υπόθεση ερευνάται από αστυνομικούς του τμήματος Προστασίας Ανηλίκων της Διεύθυνσης Ασφάλειας Θεσσαλονίκης.

ΠΗΓΗ: voria.gr