Εκδήλωση για τον δημόσιο θηλασμό στην Θεσσαλονίκη και άλλες 50 πόλεις

burstΤο μήνυμα ότι ο δημόσιος θηλασμός δεν είναι ταμπού αλλά κάτι φυσικό επιδίωκαν να περάσουν περισσότερες από 600 μητέρες που συμμετείχαν στον 10ο Πανελλαδικό Ταυτόχρονο Δημόσιο Θηλασμό που διεξαγόταν στο δημαρχείο Θεσσαλονίκης.

Με πρωτοβουλία του Πανελλήνιου Δικτύου Εθελοντικών Ομάδων Μητρικού Θηλασμού, μητέρες σε τουλάχιστον 50 πόλεις της χώρας, συγκεντρώθηκαν ταυτόχρονα σε σημεία που είχαν προκαθοριστεί, μετατρέποντας τον δημόσιο θηλασμό σε μια τεράστια γιορτή.

«Ξεκίνησε ως μια ανάγκη να γίνει ένα άνοιγμα στην κοινωνία, να πούμε δηλαδή ότι ο θηλασμός δημοσίως δεν είναι ταμπού, αλλά κάτι πολύ φυσικό και φυσιολογικό», ανέφερε η Πόλυ Κούλα, μια εκ των διοργανωτριών. Πρόσθεσε μάλιστα πως την ιδέα για τη διοργάνωση που έγινε θεσμός είχε μια μαμά από τη Θεσσαλονίκη, που είχε προτείνει να μαζευτούν πολλές μητέρες, θηλάζοντας ταυτόχρονα δημόσια, ενώνοντας έτσι τις δυνάμεις τους για κάτι που φαινόταν ξένο προς τον κόσμο.

«Μέσα σε 10 χρόνια έχουμε κάνει μεγάλο άλμα ως κοινωνία και η νοοτροπία του κόσμου έχει αλλάξει. Μέχρι και πριν μια τετραετία ήμασταν αντικείμενο συζήτησης, «αξιοπερίεργες» θα έλεγα. Πλέον ο κόσμος το έχει συνηθίσει γι’ αυτό το έχουμε μετατρέψει σε μια μεγάλη γιορτή. Άρα θα έλεγα ότι ο σκοπός επιτεύχθηκε, καταφέραμε να κάνουμε την αλλαγή και να περάσουμε το μήνυμα μας», συμπλήρωσε η κ. Κούλα.

Σημειώνεται ότι από το πρωί της 3|11 είχαν συγκεντρωθεί στο δημαρχείο της πόλης μαμάδες με τα παιδιά τους, για τα οποία είχαν προγραμματιστεί παράλληλες εκδηλώσεις με μουσική, ζωγραφική, κατασκευές με πηλό και άλλα, ενώ όλοι μπορούσαν να κεραστούν γλυκά και άλλες λιχουδιές.

ΠΗΓΗ:
voria.gr/ Της Κικής Τσάνη