Τέσσερις νηπιαγωγοί δικάζονται επειδή έκαναν μάθημα σεξουαλικής αγωγής

Γονέας τους μήνυσε επειδή κατά τη διάρκεια του μαθήματος σεξουαλικής αγωγής, μίλησαν στα παιδιά για τα γεννητικά όργανα με την επιστημονική τους ονομασία

Στο εδώλιο του κατηγορουμένου θα βρεθούν σήμερα, για τον ίδιο λόγο που βραβεύτηκαν στο παρελθόν. Ο λόγος για τέσσερις νηπιαγωγούς, οι οποίες δικάζονται έπειτα από μήνυση που κατέθεσε εναντίον τους ο γονέας ενός νηπίου, θεωρώντας ότι το παιδί του «τραυματίστηκε ψυχολογικά».

Το περιστατικό συνέβη πριν τρία χρόνια στο 19ο νηπιαγωγείο Χανίων.Το μάθημα είχαν παρουσιάσει οι κατηγορούμενες, σήμερα, νηπιαγωγοί, στο πλαίσιο του προγράμματος «Παίζω με τον Φρίξο και μαθαίνω για το σώμα μου και τις διαπροσωπικές σχέσεις». Ο γονέας δεν θεώρησε απλά τολμηρό ή ακατάλληλο το μάθημα, αλλά επιβλαβές για το παιδί του κι έτσι προχώρησε σε μήνυση εναντίον των εκπαιδευτικών.

Η ειρωνεία είναι ότι  όσο οι εκπαιδευτικοί περιμένουν να δικαστούν στην Ελλάδα του 2019, παρέλαβαν… βραβείο, για το συγκεκριμένο πρόγραμμα σεξουαλικής αγωγής.

Και όχι από κάποιον τοπικό ή πανελλαδικό φορέα. Έλαβαν το Παγκόσμιο Αριστείο Καινοτομίας, από το Παγκόσμιο Συνέδριο Σεξουαλικής Αγωγής. Επιπλέον η παρουσίαση του προγράμματος δεν ήταν δική τους πρωτοβουλία, καθώς ήταν μάθημα εγκεκριμένο από το αρμόδιο για τα σχολεία όλης της χώρας Ινστιτούτο Εκπαιδευτικής Πολιτικής.

Σύσσωμη η εκπαιδευτική κοινότητα τόσο του Ρεθύμνου όσο και των Χανίων, αλλά και ο πρόεδρος του Συλλόγου Γονέων τάχθηκαν υπέρ των νηπιαγωγών και ενημέρωσαν τις εισαγγελικές Αρχές ότι πρόκειται για μάθημα εγκεκριμένο από το Ινστιτούτο Εκπαιδευτικής πολιτικής. Ωστόσο, οι νηπιαγωγοί δεν θα αποφύγουν το δικαστήριο.

«Όταν οι εκπαιδευτικοί προσπαθούν να ενημερώσουν τα παιδιά, είναι παράλογο να καταλήγουν κατηγορούμενοι», σχολίασε σε δηλώσεις της η εκπαιδευτικό και ειδική σε θέματα σεξουαλικής αγωγής Μαργαρίτα Γερούκη. Εξήγησε παράλληλα ότι το μάθημα της σεξουαλικής αγωγής διδάσκεται εδώ και χρόνια στις ευρωπαϊκές χώρες ώστε τα παιδιά να αποκτούν τις απαραίτητες γνώσεις και τα κατάλληλα εφόδια, πρωτίστως για τη δική τους προστασία.

«Οι γυναίκες βραβεύτηκαν με παγκόσμιο αριστείο, ωστόσο στην χώρα μας διασύρονται για το έργο τους και δικάζονται. Ως σύλλογος εκπαιδευτικών καταδικάζουμε κάθε προσπάθεια τρομοκρατίας των εκπαιδευτικών», είπε από την πλευρά του ο πρόεδρος του Συλλόγου Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Χανίων, Αντώνης Τσαλαπάκης. Σύμφωνα με τον ίδιο «οι γονείς είναι μέλη της εκπαιδευτικής κοινότητας και τους θέλουμε μαζί μας για να βελτιώσουμε το εκπαιδευτικό σύστημα, αλλά δεν έχουν δικαίωμα να παρεμβαίνουν στην εκπαιδευτική διαδικασία εφόσον τηρείται το πλάνο του Υπουργείου Παιδείας από τους συναδέλφους εκπαιδευτικούς».

ΠΗΓΗ: Κουτί Πανδώρας/inotos