«Μαζοχίστρια… Ηδονίζεσαι που σε κτυπώ… Έτσι μ’ αρέσεις… Έτσι μ’ αρέσεις…»

Τι επιβράβευε ο χουντικός αρχηγός του Στρατού; Το φάλαγγα, τις απειλές και τους βιασμούς των κρατουμένων γυναικών, τον άγριο ξυλοδαρμό ανωτέρων και ανωτάτων αξιωματικών, το κάψιμο με αναμμένα τσιγάρα, το κρέμασμα από τα παράθυρα με δεμένα χέρια και τις κλοπές των χρημάτων και άλλων αντικειμένων που διέπρατταν σε βάρος των κρατουμένων οι βασανιστές υφιστάμενοί του…

Η κατάθεση της Βασιλικής Ζωγράφου περιγράφει την εικόνα του εθνικόφρονα αρχιβασανιστή με τα αιμοβόρα ένστικτα:

«Στις 4 Σεπτεμβρίου του 1969 με κάλεσε ο διευθυντής Ασφαλείας του ΟΤΕ και με ρώτησε αν είμαι η Βασιλική Ζωγράφου. Του απάντησα πως ναι και λίγο αργότερα με το υπηρεσιακό του ΟΤΕ μεταφέρθηκα στη Σταδίου 15. Εκεί παρουσιάσθηκα στο γραφείο του ειδικού συμβούλου, για να μου γίνει και πάλι η ερώτηση αν ήμουν η Βασιλική Ζωγράφου.

Από κει με παρέλαβαν και με μετέφεραν στο ΕΑΤ-ΕΣΑ. Αρχικά με έβαλαν σε ένα γραφείο και περίμενα για λίγο και στη συνέχεια με πήγαν σ’ ένα άλλο γραφείο όπου ήταν δύο λύριοι με πολιτικά.

Μόλις μπήκα ο ένας απ’ αυτούς μου συστήθηκε σαν ταγματάρχης Θεοφιλογιαννάκος.

Μου υπέβαλαν μια ερώτηση κι όταν απάντησα δεν γνωρίζω γιατί με ρωτάτε, σηκώθηκε ο Θεοφιλογιαννάκος και μου είπε: «Θα πρέπει να ντρέπεσαι γιατί μας κοροϊδεύεις!.. Θα σε αφήσω μισή ώρα… Αν στο διάστημα αυτό δεν μας έχεις απαντήσει θα τα πούμε αργότερα…».
(► συνέχεια κάτω αριστερά, κλικ στις αριθμοσελίδες)