Κύκλωμα μαστρωπίας ανάγκαζε γυναίκες στην πορνεία για να αγοράζουν παραθαλάσσια οικόπεδα στα Χανιά

Οι αρχηγοί, οι φύλακες και οι οδηγοί

Σύμφωνα με όσα αποκαλύφθηκαν από την παρουσίαση της υπόθεσης, τα μέλη της οργάνωσης είχαν διακριτούς ρόλους.

Τα αρχηγικά μέλη διηύθυναν την εγκληματική οργάνωση και κατηύθυναν τη δράση των μελών. Παράλληλα, διαχειρίζονταν τα παράνομα κέρδη και τα νομιμοποιούσαν με την απόκτηση ακινήτων, καταστημάτων ή οχημάτων.

Είτε μέσω εταιρείας που είχαν συστήσει, είτε ατομικά, επιχειρούσαν διαρκώς τη νομιμοποίηση των εσόδων της οργάνωσης. Μάλιστα, προκειμένου να το επιτύχουν, προμηθεύονταν κερδισμένα δελτία τυχερών παιχνιδιών, τα οποία εξαργύρωναν μέσω του τραπεζών. Στη συνέχεια αποκτούσαν ακίνητη περιουσία, όπως για παράδειγμα τα ακίνητα όπου που στεγάζονταν οι οίκοι ανοχής ή άνοιγαν εστιατόρια ή αγόραζαν πολυτελή οχήματα.

Τα αρχηγικά μέλη της οργάνωσης, προκειμένου να έχουν μεγαλύτερη επιρροή στα θύματα τους και να ελέγχουν τη δράση των υπόλοιπων μελών, είχαν δημιουργήσει δυο υποομάδες, που δρούσαν ξεχωριστά, αλλά σε πλήρη συμμόρφωση με τις εντολές που δέχονταν.

Οι στρατολόγοι εντόπιζαν και προσέγγιζαν με διάφορους τρόπους τις αλλοδαπές γυναίκες και εκμεταλλευόμενοι την αδύναμη οικονομική και κοινωνική τους θέση τις έπειθαν πως θα τους έβρισκαν δουλειά στην Ελλάδα με ικανοποιητικές απολαβές ή με μισθό πολλαπλάσιο συγκριτικά με τον αντίστοιχο στη χώρα τους. Με αυτό τον τρόπο αποσπούσαν τη συναίνεση τους για τη μεταφορά τους και για την υποτιθέμενη νόμιμή τους εργασία στην Ελλάδα.

Τα συγκεκριμένα μέλη, μετέφεραν τα θύματα τους στην Αθήνα και τα οδηγούσαν σε έξι διαμερίσματα που νοίκιαζε η οργάνωση.

Οι οδηγοί μετέφεραν τις αλλοδαπές γυναίκες από τα σπίτια τους στο κέντρο της Αθήνας, όπου βρίσκονταν οι οίκοι ανοχής και τους έπαιρναν τα λεφτά.

Οι φύλακες επιτηρούσαν τα θύματα εμπορίας ανθρώπων τόσο στους οίκους ανοχής όσο και στα σπίτια όπου έμεναν. Πολλές φορές, φρόντιζαν να μην ξεφύγουν από τη σφαίρα επιρροής τους, χρησιμοποιώντας και κάμερες που έλεγχαν από τα κινητά τους τηλέφωνα.

Στις έρευνες που πραγματοποιήθηκαν στους οίκους ανοχής καθώς και σε ένα εστιατόριο βρέθηκαν και κατασχέθηκαν μεταξύ άλλων:

72.540 ευρώ.
Τέσσερα αυτοκίνητα.
Δύο μοτοσικλέτες.
Μικροποσότητα κοκαΐνης.
29 ηλεκτρονικές συσκευές (κινητά τηλέφωνα, κάμερες, usb).
Δύο πλαστές ταυτότητες.
Πέντε άδειες διαμονής, προϊόντα κλοπής.
Πλήθος εγγράφων και ιδιόχειρων σημειώσεων.

Οι 15 που βρίσκονται στα χέρια της αστυνομίας, συνελήφθησαν για τα κατά περίπτωση αδικήματα της εγκληματικής οργάνωσης, εμπορίας ανθρώπων, πλαστογραφίας, υφαρπαγής ψευδούς βεβαίωσης, παραβίασης σφραγίδων, νομιμοποίησης εσόδων από εγκληματικές δραστηριότητες, κλοπής, καθώς και της νομοθεσίας που αφορά τα προσωπικά δεδομένα, τις εξαρτησιογόνες ουσίες και τους αλλοδαπούς. Στη δικογραφία συμπεριλαμβάνονται επιπλέον τρία άτομα.

Οι συλληφθέντες, με τη δικογραφία που σχηματίστηκε σε βάρος τους, οδηγήθηκαν στον Εισαγγελέα Πρωτοδικών Αθηνών.

ΠΗΓΗ: Αγώνας της Κρήτης/Newsit/Θ.Πάνου