Κύκλωμα μαστρωπίας ανάγκαζε γυναίκες στην πορνεία για να αγοράζουν παραθαλάσσια οικόπεδα στα Χανιά

Κόλαση στην Αθήνα

Το κύκλωμα έχει πλοκάμια και στο εξωτερικό. Από το 2015 (όταν θεωρείται ότι ξεκίνησε η δράση του) τα μέλη του κυκλώματος εμπορίας γυναικών εντόπιζαν τα θύματά τους στη Μολδαβία και εκμεταλλευόμενοι την ανάγκη τους για χρήματα, τους υπόσχονταν ένα καλύτερο μέλλον και (νόμιμη) δουλειά, τις μετέφεραν στην Ελλάδα. Μόνο όταν έφταναν στην Αθήνα τους αποκάλυπταν πως επρόκειτο να τις κάνουν ιερόδουλες και τις εξανάγκαζαν να εκδίδονται και να εργάζονται στους οίκους ανοχής που διατηρούσε το κύκλωμα στο κέντρο!

Τις φυλάκιζαν, τις απειλούσαν, τους αφαιρούσαν οποιοδήποτε μέσο επικοινωνίας και φυσικά τα διαβατήριά τους. Τις εκβίαζαν λέγοντάς τους πως τους χρωστούσαν πολλά λεφτά από τα έξοδα που είχε κάνει το κύκλωμα για να τις φέρει στην Ελλάδα και τους έδιναν ψίχουλα για να μπορούν να ζήσουν. Αν μπορεί αυτό που ζούσαν να χαρακτηριστεί «ζωή».

Φυλακισμένες στους οίκους ανοχής, οι γυναίκες από τη Μολδαβία, μεταξύ τους ένα κορίτσι 16,5 ετών κι άλλο ένα 18,5 αναγκάζονταν να δουλεύουν επί τουλάχιστον 14 ώρες την ημέρα και να έχουν σεξουαλικές επαφές με δεκάδες άνδρες. Σύμφωνα με πληροφορίες οι έξι Μολδαβές υποχρεώνονταν σε περισσότερα από 40 ραντεβού την ημέρα!

(► συνέχεια κάτω αριστερά, κλικ στις αριθμοσελίδες)