Κύκλωμα μαστρωπίας ανάγκαζε γυναίκες στην πορνεία για να αγοράζουν παραθαλάσσια οικόπεδα στα Χανιά

Μόνο αποτροπιασμό και οργή προκαλούν οι αποκαλύψεις για το κύκλωμα μαστροπείας και εμπορίας γυναικών που εξάρθρωσε η αστυνομία. Ένα κύκλωμα που εκμεταλλευόταν γυναίκες από τη Μολδαβία, αναγκάζοντάς τις να συνευρίσκονται ερωτικά με πελάτες των οίκων ανοχής επί 14 ώρες την ημέρα!

Το κύκλωμα, «αρχηγοί» του οποίου ήταν ένα ζευγάρι Αλβανών, υποσχόταν μια καλύτερη ζωή στις Μολδαβές γυναίκες (μεταξύ τους δυο ανήλικα κορίτσια) αλλά αντί γι’ αυτό τους «προσέφερε» (από το 2015!) μια κόλαση στους 10 οίκους ανοχής που είχε «σκορπίσει» σε όλη την Αθήνα. Και ενώ οι γυναίκες αναγκάζονταν να έχουν ακόμη και 40 (!) ραντεβού την ημέρα, το κύκλωμα θησαύριζε, αγόραζε ακίνητα και άνοιγε πολυτελή εστιατόρια στην Αθήνα!

Στα χέρια της αστυνομίας βρίσκονται 15 άτομα (12 αλλοδαποί και τρεις Έλληνες), μεταξύ των οποίων και ένα από τα αρχηγικά στελέχη. Η σύλληψή τους έγινε το μεσημέρι του περασμένου Σαββάτου (21.09.2019). Κατά τη διάρκεια της επιχείρησης σε οκτώ οίκους ανοχής που διατηρούσε το κύκλωμα στο κέντρο της Αθήνας, συνελήφθησαν οκτώ γυναίκες που δούλευαν εκεί ως προσωπικό. Προσήχθησαν άλλες 10 γυναίκες και κινήθηκε η διαδικασία για την απέλαση των τριών εξ αυτών. Οι έξι Μολδαβές που ζούσαν την κόλαση στα χέρια των μελών του κυκλώματος βρίσκονται πλέον υπό την προστασία της αστυνομίας και τους παράσχεται βοήθεια.

(► συνέχεια κάτω αριστερά, κλικ στις αριθμοσελίδες)