Ελ Σαλβαδόρ: Και τρίτη φορά θα δικαστεί για ανθρωποκτονία η 21χρονη που γέννησε νεκρό το μωρό της

«Δεν θέλουμε η Έβελιν να θεωρείται εγκληματίας και να δικάζεται», δήλωσε η διαδηλώτρια Κλαριμπέλ Αγιάλα.

Η 21χρονη Ερνάντες, που κατάγεται από μια μικρή πόλη ανατολικά της πρωτεύουσας Σαν Σαλβαδόρ, είχε δηλώσει πως βιάστηκε από ένα μέλος συμμορίας και δεν γνώριζε ότι ήταν έγκυος παρά μόλις λίγο καιρό προτού ξεκινήσει ο τοκετός στις αρχές του 2016.

Η Ερνάντες διακομίστηκε εσπευσμένα στο νοσοκομείο αφού το μωρό της γεννήθηκε νεκρό. Οι γιατροί εκεί την κατηγόρησαν ότι αποπειράθηκε να κάνει παράνομη άμβλωση και την παρέδωσαν στις αρχές, εξήγησε ο δικηγόρος της.

Το Ανώτατο Δικαστήριο ανέτρεψε τον Αύγουστο την πρωτόδικη απόφαση του Φεβρουαρίου και ζήτησε τη διεξαγωγή νέας δίκης, αφού κατέληξε στο συμπέρασμα ότι η πρώτη δεν βασίστηκε σε επαρκή στοιχεία και δεν ήταν αμερόληπτη.

Ο γενικός εισαγγελέας Ραούλ Μελάρα κατήγγειλε χθες ότι οι ακτιβιστές σκοπίμως συγχέουν τα στοιχεία της υπόθεσης.

«Υπάρχουν ομάδες που έχουν μεγάλα συμφέροντα να θεωρηθεί αυτή η υπόθεση δίωξη εναντίον της φτώχειας, ότι αυτή η γυναίκα στοχοποιείται επειδή αντιμετώπισε μια έκτακτη κατάσταση εκτός νοσοκομείου, αλλά τα στοιχεία είναι αδιάσειστα και δείχνουν ότι δεν ισχύουν όλα αυτά», τόνισε.

Το αίτημα για τη διεξαγωγή νεάς δίκης θα εξεταστεί από ξεχωριστό δικαστήριο. Η γενική εισαγγελία έχει ζητήσει να επιβληθεί στην Ερνάντες ποινή 40 ετών κάθειρξης.

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ – ΜΠΕ